06-28870085 Info@stovita.nl

Antoinette van de Meent

Shiatsu therapeut en stoelmasseur

Samen gaan we voor jouw balans!

Hi, ik ben Antoinette. Ik bied je mijn hulp aan, wanneer je met klachten rondloopt. Ik help je met mijn Shiatsu behandelingen, èn ik leer je jezelf te helpen. Zodat je mij daarna niet meer echt nodig hebt. Daar ga ik voor!

Mijn verhaal

Na wat omzwervingen in Nederland en enkele jaren in Parijs, woon ik nu in Deventer. En ik geniet van mijn gezondheid, vrijheid, (parttime) gezinsleven en de natuur. En wat ik allemaal mag meemaken als Shiatsu therapeut verrijkt mijn leven enorm.

Voordat ik shiatsu therapeut werd, heb ik mooie internationale functies gehad. Dit was wel een hectisch bestaan in een hele andere (zakelijke) wereld. Ik genoot van de verantwoordelijkheid en van het drukke en afwisselende leven. En toch is het me nu wel duidelijk geworden wat “de prijs” hiervoor was.

Ik maakte lange dagen, waardoor ik ‘s-avonds geen energie meer had voor activiteiten die mij konden inspireren en opladen. Mijn lichaam protesteerde met moeheid en migraine, en uiteindelijk raakte ik zelfs overspannen.  Dat was duidelijk een signaal dat mijn motto “met harder werken los ik alles wel op” averechts werkte. Ik had mezelf te lang staande gehouden zonder te voelen wat ik echt nodig had.

Ik ben me vanaf toen echt gaan verdiepen in mezelf. Zo ben ik veel gaan doen om in contact met mijn lichaam en gevoelens te komen. Biodanza en yoga, maar ook Zijnsoriëntatie en Shiatsu hebben mij meer bij mijzelf gebracht, meer in balans. Vooral tijdens de 3 jarige studie voor shiatsu therapeut heb ik ervaren hoe lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en we daar zelf invloed op hebben.

Nu denk ik wel eens, had ik dat maar eerder ontdekt. Het leven is nu namelijk zoveel gemakkelijker en mooier. Ik voel mij vaak energiek en blij, wat ik jaren heb gemist. Daar kan ik nu niets meer aan veranderen, maar wie weet hoeveel mensen ik nog kan helpen om die balans eerder te vinden? Bij dat idee alleen al, krijg ik nog meer energie!

 

 

Waar ik in geloof

Zelfgenezend vermogen van je lichaam

Ons lichaam heeft een enorme wijsheid in zich. Wanneer wij er voor zorgen dat het de tijd, rust en ruimte krijgt om te doen wat nodig is, gaat je lichaam voor je aan de slag.

We hebben grote invloed op onze eigen gezondheid

Roken, alcohol, ongezond eten en stress hebben natuurlijk overduidelijk een invloed op onze gezondheid. Maar wat minder voor de hand liggend: onze ademhaling, liefde,  gedachtes, de natuur, aangeraakt worden, rust, ons sociale leven en dagelijkse oefeningen zoals strekkingen.

Reguliere en complementatire zorg vullen elkaar juist aan

Voor mij is het niet de vraag of u naar de huisarts gaat of naar mij. De huisarts en de gehele reguliere zorgsector zijn zeer waardevol. Mijn complementaire collegae en ik bieden u daarnaast een extra mogelijkheid. Indien u dit wenst, werk ik heel graag samen met uw arts. Zodat u optimaal kunt genieten van uw gezondheid.

Mensen zijn prachtig en kunnen veel voor elkaar betekenen

We zijn allemaal pareltjes, vooral als we tijd voor elkaar nemen en elkaar in de ogen kijken. Ik vond het zelf ook fijn om hulp te ontvangen, wanneer ik dat nodig had. Mede omdat ik dit zelf zo heb ervaren, beteken ik ook graag iets voor anderen. In mijn shiatsu behandelingen kan ik hier veel in kwijt.

Mijn aanpak

Aan jouw verhaal besteed ik veel aandacht en tijd. Omdat shiatsu en de traditionele chinese geneeskunde een holistische visie hebben, en omdat ik van mensen houd.

De shiatsu behandelingen pas ik helemaal aan op jouw klacht, wensen en mijn diagnose. Vanaf het begin ben ik open over mijn aanpak en bespreken we deze samen. Gaandeweg krijgen we samen beter zicht op de oorzaak van je klacht. En daarbij ook wat je daar zelf aan kunt doen, om meer balans  in je leven te krijgen. Zodat in de toekomst mijn shiatsu behandelingen niet meer echt nodig zijn, maar “slechts” een plezierige aanvulling op jouw mooie leven.

Wacht niet langer. Start vandaag met een goede stap op jouw pad!