06-28870085 Info@stovita.nl

Shiatsu met Antoinette van de Meent

Klachtenvrij, Ontspannen, Gezond (preventie)

Begin nu je nieuwe leven vorm te geven

Gezien en gehoord worden

In mijn benadering draait het niet alleen om je pijn of ziekte, maar om jou als mens en jouw verhaal. Shiatsu is een waar cadeau voor lichaam en geest. Het geeft jou en jouw klacht de aandacht die het nodig heeft. De zachte en geconcentreerde aanraking is voor velen een veilige ingang om het lichaam te ervaren. En dit helpt wanneer je meer te weten wilt komen over jouw lichaam en hoe je je beter kunt gaan voelen.

Holistisch met beide benen op de grond

De eerste keer dat je bij mij komt beginnen we met een (gratis) intake. Deze bestaat uit een vraaggesprek en een pols-, hara- (buik) en tong-diagnose. Dit geeft mij een totaalbeeld van je klacht en de mogelijke relaties met emoties,  gebeurtenissen en andere klachten. En ik krijg zo een beeld van jouw levensenergie en de relatie met je klacht. Dan weet ik ook in te schatten of ik je met Shiatsu kan helpen. Ik bekijk je klacht dus echt holistisch.

Grote kans op verlichting

Shiatsu kan voor vele redenen worden ingezet. Voorbeelden zijn pijnklachten, slaapproblemen, spijsverteringsproblemen, stress, migraine, chronische aandoeningen en meer. Staat jouw klacht er niet bij? Neem even contact met me op om het te bespreken of maak direct een afspraak. De kans is namelijk heel groot dat ik je kan helpen, al is het niet met totale genezing, dan vaak wel met verlichting van de klacht en de nodige ontspanning.

Meer dan alleen massage

Shiatsu vormt samen met acupunctuur, tuina en Chinese kruiden de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM (engels)). Onder meer door de rijke geschiedenis, hoogwaardige opleidingen en onderzoeksresultaten, wereldwijde samenwerking en talrijke positieve cliëntervaringen nemen we een serieuze plaats in de complementaire gezondheidszorg in.

Maak nu een afspraak met mij

Een cadeau voor jou en jouw leven!

 

Voel Je Dat Het Tijd Is Om Je Pijntjes, stress of Andere Ongemakken Op Te Lossen?Maar Je Weet Niet Hoe?

 

Shiatsu hielp al zoveel mensen. Ook bij mij in de praktijk.

Alhoewel Shiatsu vooral iets is om zelf te ervaren, hier alvast een beeld van wat je kan verwachten.

Shi-at WAT?

Accupunctuur zonder naalden

Shiatsu betekent letterlijk ‘duimdruk. Het  komt van oorsprong uit Japan en heeft veel gelijkenis met acupunctuur. Waar de acupuncturist naalden gebruikt, gebruik ik vooral mijn duimen.

Laat maar stromen!

Liggend op een comfortabele mat, voel je mijn duim over je lichaam, over de kleding heen. De druk pas ik aan, afhankelijk van wat jouw lichaam nodig heeft. Voel ik warme of koude en leegte of stagnatie? Ik haal van alles uit de kast om je energie weer te laten stromen zoals het bedoeld is. Ik druk, kneed, strek, schud en roteer. En jij voelt wat er allemaal te voelen is en geeft je lichaam de ruimte.

Moxa en cupping

Tijdens de 3 jarige studie leerde ik meer manieren om je te kunnen helpen. Zo zijn moxa en cupping hele mooie aanvullingen op Shiatsu. Moxa is een geneeskrachtig kruid en met een speciale TDP-lamp kun je bij mij genieten van de intense warmte. Met cupping worden vacuum glaasjes op de blote huid gebruikt. Ook genieten en heel effectief.

Wat is Shiatsu?

Is Shiatsu goed voor jou?

Shiatsu betekent letterlijk 'duimdruk' en is van oorsprong een Japanse lichaamstherapie. Je kunt het zien als 'acupunctuur zonder naalden'. Door het geven van zachte druk, rotaties, strekkingen en zachtjes schudden wordt de energie in het lichaam in balans gebracht. Die balans is in de Shiatsu de basis voor lichamelijk en geestelijk welzijn. Shiatsu spreekt het zelfgenezend vemogen van je lichaam aan.

Shiatsu zal veel van je klachten oplossen of verzachten

Het is echt bijzonder wat met Shiatsu bereikt wordt! Voor het gehele lichaam vermindert Shiatsu de spierspanning en pijn en bevordert het de doorbloeding en bewegelijkheid. Specifieke klachten worden na een uitgebreide anamnese en diagnose behandeld.

Shiatsu geeft je ontspanning

Hier gaat het vooral om de kracht van de aanraking. De aanraking die misschien op dit moment van je leven vooral uit medische aanrakingen bestaat? Of gewoon niet (genoeg) in je leven aanwezig is. Shiatsu laat de spierspanning verminderen en het hoofd tot rust komen. Prima elementen voor een diepe ontspanning!

Shiatsu werkt preventief voor jouw gezondhed

Preventie staat hoog aangeschreven in de Chinese geneeskunde. Chinese doktoren werden vroeger betaald zolang de patiënt gezond bleef. De taak van de dokter was namelijk ziektes voorkomen, preventie dus. Zodra de patiënt toch ziek werd, was het consult gratis. De arts had namelijk gefaald.

Dit gaat wellicht wat ver, maar ik ben er wel van overtuigd dat Shiatsu prima in een gezonde leefstijl past, met een preventieve werking.

Shiatsu vergroot je (lichaams-)bewustzijn

Shiatsu maakt je meer bewust van je lichaam en je gevoelens. Wanneer je een uur in stilte ligt, kun je goed in contact met jezelf komen. Je krijgt rust in je hoofd en ruimte voor vragen als: Hoe voelt mijn lichaam? Waar zitten eventuele spanningen? Waar doet het misschien pijn? Wat voelt prettig?

Shiatsu biedt je nieuwe inzichten

Doordat je in contact met je gevoelens komt, kom je ook in contact met wat echt belangrijk voor je is. Dit geeft vaak inzichten die je weer verder helpen om goed voor jezelf te zorgen.

"Je lichaam weet heel goed wat het moet doen.

Shiatsu helpt het lichaam het zich te herinneren."

Antoinette

Mijn aanpak

Juist omdat ik zelf ook weet hoe belangrijk het is als er naar je geluisterd wordt en er iemand oog heeft voor jou als persoon, neem ik ruim de tijd voor jou.

Ik zal onze ontmoetingen altijd goed voorbereiden, en ook nadien vastleggen. Hierbij maak ik gebruik van mijn opgedane kennis en zal ik specifieke kennis verzamelen wanneer jouw specifieke klacht daarom vraagt. Ik heb daarbij een rijk netwerk van therapeuten die ik kan raadplegen. Uiteraard neem ik daarin jouw privacy serieus.

Veel tijd steek ik in bijscholingen, omdat ik je de best mogelijke service wil verlenen.

Graag werk ik samen. Met collega therapeuten, om elkaar te inspireren. En twee weten meer dan één. Ook werk ik graag samen met de reguliere zorgpartijen, zoals jouw huisarts. Even met elkaar afstemmen waar nodig, uiteraard alleen met jouw toestemming.

En vooral wil ik graag met jou samenwerken! Want het gaat in mijn behandelingen om jouw balans, en dat krijg ik in mijn eentje niet gemakkelijk voor elkaar. Dus kijk ik graag samen met jou wat je zelf kan doen.  Dat is voor iedereen weer anders, maar je kunt denken aan oefeningen, kleine dieet aanpassingen en het inbouwen van meer rust en/of beweging.

Hoe het werkt

Afspraak

Bel, mail of WhatsApp me gerust, ook wanneer je eerst meer informatie wilt. Online (button) kan je direct een afspraak boeken.

Een normale behandeling duurt van binnenkomst tot weggaan minimaal 1 uur. Je hebt het meest profijt van de behandeling als je erna iets kunt gaan doen waar je ook van geniet.

Neem zelf een badhanddoek oid en een dekentje mee. En het is prettig om gemakkelijk zittende kleding aan te doen, of mee te nemen.

i

Intake gesprek

Het intake gesprek duurt 1,5 tot 2 uur en is inclusief een eerste Shiatsu behandeling.

 3 doelen met deze ontmoeting:

  1. Elkaar voldoende leren kennen om met vertrouwen onze nieuwe samenwerking te starten. Of niet.
  2.  Je klacht heel helder krijgen. Alles holistisch bezien. dus in een breed perspectief. En je wensen helder krijgen. Wanneer zou je tevreden zijn met mijn behandelingen?
  3.  Je kennis laten maken met Shiatsu en mijn manier van (samen)werken

 

 

 

Behandelingen

Voorafgaand aan een behandeling zitten we even met elkaar om af te stemmen. Na de behandeling gaan we vrij snel uit elkaar, om ook niet teveel in ons hoofd terecht te komen.

Afrekenen kan contant of per Tikkie. Na afloop van je bezoek stuur ik je de factuur per mail,.

De therapeutische Shiatsu behandeling vindt op de grond plaats, op een comfortabele mat. Mijn praktijkruimte is aangenaam warm en heel rustig.

Shiatsu consult (60-75 min)

Laat mij je proberen te helpen met waar je mee rondloopt. Pijn, slaapproblemen, stress of een andere (vage) klacht?

Ben je aanvullend verzekerd, dan krijg je waarschijnlijk een gedeelte hiervan vergoed.

ACTIE 5x strippenkaart Shiatsu consulten (5% korting)

Wanneer je een strippenkaart van 5 Shiatsu consulten koopt, krijg je van mij 5% korting. En ook heel gunstig, de kaart blijft onbeperkt geldig.

ZOMERACTIE 2024

Ben je op vakantie in de regio Deventer/Voorst? En gun je jezelf een shiatsu sessie? Ik geef dit jaar in de maanden juni/juli en augustus € 10,00 korting op de eerste behandeling. Natuurlijk is deze actie ook voor iedereen die niet op vakantie is! Voel je harte welkom om kennis te maken met mij en de shiatsu.

 

€ 90

Meer informatie

Een behandeling die bedoeld is om specifieke klachten te verhelpen. Doorgaans zijn meerdere behandelingen nodig. Een behandelplan zal ik voorstellen en bespreken.

Ook puur voor de ontspanning geeft shiatsu een diepe werking.  En bepaalde processen kunnen worden ondersteund. Bv ‘uit je hoofd en in je lijf’ komen. Of het helpt je om je weer het gevoel te geven dat je ruimte krijgt, in je hoofd en lijf. Dat wat nu strak voelt, gaat weer heerlijk stromen. 

De tijdsindicatie is inclusief de tijd nodig voor ontvangst en vertrek.

Shiatsu stoelmassage (25 min)

Even niet meer rennen en jagen, maar bij mij je rug, schouders, nek en armen laten resetten. En je kunt echt relaxen, waarin je even niets hoeft.

Ben je aanvullend verzekerd, dan krijg je waarschijnlijk een gedeelte hiervan vergoed. 

Jaarkaart Shiatsu stoelmassage (1 stoelmassages is gratis)

Wanneer je een jaarkaart van 12 stoelmassages koopt, geef ik je een stoelmassage gratis. Dus je betaalt er 11 en krijgt er 12. Dat is toch een hele mooie deal om je lichaam te gunnen?

€ 37

Meer informatie

 De drukte in je hoofd zal minder worden en eventuele pijnlijke plekken zullen vaak verzachten. Hierna ben je weer klaar om verder te gaan met je dag, met genoeg energie en ruimte voor bijvoorbeeld creatieve ideeën en gesprekken.

De tijdsindicatie is inclusief ontvangst en vertrek.

 

Heb je nog vragen?